Historien om Bededagsarrangementerne

 


Det hele startede med, at vi gamle Hald Ege folk (hovedsageligt drenge) gerne ville mødes - specielt efter at mange var fra flyttet fra byen.

Nils Thorlund tog de første initiativer i slutningen af 1970'erne og starten af 1980'erne med invitationer til Fanø ved Sct. Hans tide.

Se billeder fra Fanø i 1979


Se billeder fra Fanø i 1981


I 1989 efter nogle år uden organiserede arrangementer inviterede Knud Ladegaard og Polle Christensen, på Knuds initiativ, til hygge, leg og fest d. 24. juni (Sct. Hans Dag).

Vi mødtes på Skytteholmen ved Hald Sø om eftermidda-gen. Alle husker endnu, da Niels Alsted "smed" den spæde Jørgen ned fra barnevognen, andre fædre ville have placeret deres barn blidt og nænsomt på tæppet.

Legen denne dag bestod af orienteringsløb for børnene, badning i Hald Sø og senere fodbold ved Hald Ege Skole. 

Om aftenen var der spisning og fest på Knuds daværende domicil på Hindbærvej 7 i Søndermarken.

Deltagerne var: Knud Nissen og Karen Koks, Jonna med børn, Orla og Ragnhild med Camilla og Thomas, Niels og Sølvi med Thomas, Jacob og Jørgen, Per Happy og Jette med børn, Poul og Inga med Mia og Tinna, Thor og Helga med Tim, Bent og Wivvie med Ole, Knud og Anne Margrethe med Troels og Lisbeth, Ellen og Polle med Anne.  

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 1993 da Polle nærmer sig de fyrretyve år beslutter han sig for, at fødselsdagen skal fejres i det efterfølgende forår på St. Bededag d. 29. april 1994. Her bliver "BEDEDAGS" begrebet første gang introduceret med indbydelsen: "Bededagsnyt". Festen med 140 deltagere blev holdt på Houlkærskolen og der var først fri leg (bowling og fodbold) og siden fest.

SE VIDEO FRA DAGEN

I 1995 flytter Ellen Naur, Polle, Anne og Henrik til Hald Ege og bosætter sig i den gamle post- og bankbygning på Egeskovvej nr. 18. Da foråret nærmer sig i 1996 giver det anledning og lyst til at se de gamle venner fra drengeårene og helt naturligt tænker vi: "Folk skal indbydes til Bededag, så står anemonerne i fuldt flor,

træerne er ved at springe ud og det er en fredag, så er der en ekstra dag til at komme sig over anstrengelserne".

I 1996 på Bededag d. 3. maj inviteres til fodbold og frokost i Hald Ege. Deltagerne var: Knud og Vibeke (Troels og Lisbeth?), Niels og Sølvi med et par unger, Orla og Raghhild også med et par unger, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

Der er desværre ingen billeder fra dagen, men der findes et videoklip med fantastiske fodboldscener, den kan nu ses på denne side.

SE VIDEO FRA DAGEN

1997. Det er ikke meget der huskes fra Bededagen d. 25. april dette år, men der er sikkert blevet spillet fodbold.

Deltagerne var: Poul og Inga, Bent og Wivvie, Orla og Ragnhild, Søren og Birgitte, Knud, Ellen og Polle.

HER KAN DU SE ET PAR BILLEDER FRA DAGEN.  

I 1998 afholdes der af ukendte grunde ikke noget Bede-dagsarrangement?

I 1999 på årtusindets sidste Bededag d. 30. april afholdes et af de mest minderige arrangementer.

Der blev spillet fodbold på Hald Ege skole og alle husker sikkert, at Niels Alsted blev nedlagt af en af hans egne sønner (kan ikke huske hvem) resultat: en forstuvet ankel. Niels er jo sej, så efter øl og snaps til frokosten, blev han "slæbt" rundt i Hald Ege. Det var vist også til denne Bededag at traditionen med besøg på kirkegården blev introduceret. Billederne derfra er næsten Carl Th. Drejer værdige.  

Deltagerne var: Orla og Ragnhild, Niels, Sølvi, Astrid, Jørgen og Jacob, Flemming, Hanne, Christoffer og Sofie?, Søren, Birgitte, Martin og Jens, Thor og Knud og Carsten, Poul og Inga, Ellen, Henrik, Anne og Polle

SE BILLEDER FRA DAGEN

År 2000. Computerne brød ikke sammen og flyene styr-tede ikke ned og Bededag oprandt d. 19. maj.

Dette år blev frokosten indtaget i det grønne nærmere bestemt i Kællinghøl ved Gudenåens bred.

Der blev sejlet i kano fra Tangeværket til Bamsebo Camping i Ulstrup. Nogle var mere øvede end andre i kanosejlads. Alle husker tydeligt, at Orla og Ragnhild op til flere gange vædrede Gudenåens bredder. Dette afsted-kom, at Orla op til flere gange råbte: "For Fanden".

Jens Dollerup troede i lang tid, at Ragnhild hed FOR FANDEN.

På billedet til højre ser Orla noget kåd ud, han var sikkert lykkelig over, at have klaret turen uden våde bukser.

Deltagerne var: Orla og Ragnhild, Poul og Inga, Søren, Birgitte, Martin og Jens, Ellen, Anne, Henrik og Polle.   

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2001 var Knud med igen og han havde bestemt at vi skulle gå langs bredden rundt om Hald Sø.

Dette er vel den til dato mest sagnomspundne af alle bededagsarrangementerne.

Vejret var fantastisk og naturen viste sig fra sin bedste side. 

Alle husker vel Orlas servicering af fodfolket forskellige steder på ruten - Berits forcering af en bæk - Poul og Ingas bøvl med nogle bilnøgler - den sublime frokost i Dollerup og meget mere.

Desværre manglede Nils og Helga, til gengæld var Berit, Michael og Christoffer med for første gang.

SE VIDEO FRA DAGEN

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2002 var Bededag flyttet til afholdelse i Pinsen d. 19. maj. Det var åbenbart ikke nogen god ide for regnen silede ned det meste af dag. Den stort anlagte cykeltur: Hald Ege - Finderup - Daugbjerg - Mønsted - Sparkær - Ravnstrup - Hald Ege blev derfor afløst af en biltur på næsten samme rute.

Alle husker Poul D.'s og Bent's taler på Daugbjerg Dås.

Desuden deltog Michael, Berit og Christoffer, Inga og Wivvie, Knud, Søren, Birgitte, Martin og Jens, Orla og Ragnhild, Ellen, Anne, Henrik og Polle.  

SE DET ENE BILLEDE FRA DAGEN HER TIL HØJRE....

OG SE EN VIDEO HER

I 2003 var arrangementet igen flyttet til en anden dato nemlig 26. juli, altså midt i sommerferien og det var nok grunden til de få fremmødte. Flytningen skyldtes Annes konfirmation på Bededag d. 16. maj. Der blev spillet beachvolleyball ved Hald Ege Skole af drengene: Knud, Michael, Niels og Polle medens pigerne: Sølvi, Berit og Ellen var til kirkekoncert i Viborg.

Knud og Niels spillede en fantastisk fodtenniskamp mod Henrik og Christoffer - SE DET PÅ DENNE VIDEO

Til aftensmaden dukkede Poul, Inga og Tinna op.

Ej billeder fra dagen, men et af Anne fra selve Bededagen kan ses til højre.

I 2004 var der ikke noget Bededagsarrangement, men derimod holdt Polle 50 års fødselsdagsfest d. 6. marts

på adresserne Trinbrætvej 14, Egeskovvej 18 og i Egekværnen på Videbechsallé 167. Endvidere var der konfirmationsfest for Henrik søndag d. 9. maj, to dage efter Bededag.

Se den stolte konfirmand ude til højre

I 2005 blev Bededag holdt på dagen d. 22. april.

Morgenmønstring på Trinbrædtvej 12. Derefter blev der spillet bowling i Bowl and Fun ved Viborg Stadion (som blev besigtiget). Bowling mesteren over alle: Hr. lektor Bent Dollerup fik desværre skadet en af sine fingre og kunne ikke vise sit ypperste.

Efter frokosten på Egeskovvej 18, blev Egedalen travet tynd. Orlas interesse for tilberedning af gourmetmad vækkes denne dag (se billedet til højre).

Så at sige hele Bededagsfolket var samlet på nær Berit.

Vi var: Poul og Inga, Bent og Wivvie, Thor og Helga, Niels, Sølvi og Jacob, Michael og Christoffer, Søren,Birgitte og Jens, Orla og Ragnhild, Knud, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2006 faldt Store Bededag på fredag d. 12. maj - en storslået forårsdag, hvor vi for første og eneste gang var samlet alle sammen: Poul og Inga, Thor og Helga, Bent og Wivvie (hun kom lidt senere), Søren, Birgitte og Jens, Michael, Berit, Christoffer og Cleo, Knud og Carsten, Orla og Ragnhild, Niels og Sølvi, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

Vi havde morgenmønstring på Trinbrætvej 12, hvor det fantastiske billede af "bededagspigerne" (se til højre) er taget. Vi besøgte Mønsted Kalkgruber og Carsten havde lavet GPS-orienteringsgåen efter øl og der var kirkegårdsbesøg - en af de helt store minderige dage.

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2007 var Bededag fredag d. 4. maj, igen en dejlig forårsdag, og morgenmønstringen foregik på Borgvold. Borde og bænke blev indtaget under halvtaget ved lege-pladsen og efter fourageringen var vi klar til en guidet byvandring. Vi besøgte blandt andet Rådhuset og den lille kirke i Gråbrødreklosteret, samt Bjørn Nørgaards udskældte Hans Tavsen statue. Efter frokosten på Egeskovvej 18 guidede Knud os rundt i Hald Ege Skoles nye og gamle afdelinger.

Endnu en dejlig Bededag med deltagelse af: Bent og Wivvie, Poul og Inga, Knud og Carsten, Søren, Birgitte, Martin og Jens, Michael, Berit og Christoffer, Orla og Ragnhild, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

Der blev hygget i haven på Egeskovvej og Poul og Inga gav sølvbryllupschampagne SE VIDEO 

Se en stolt Michael der var kommet til Borgvold på motorcykel.

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2008 ramte Bededag ind i fredag d. 18. april, en kølig men solrig forårsdag. Efter morgenmønstringen hos Knud vandrede vi ad skovveje til Bækkelund og videre til den primitive lejrplads ved Hald Hovedgård. Medbragte øller blev indtaget og der blev råhygget. Vel hjemme igen blev der hygget i haven med fodtennis og bordtennis.

Den store dreng Niels ræsede rundt, til fare for alt og alle i Hald Ege, på Henriks "store" suzuki-knallert. Deltagerne dette år var:

Niels og Sølvi, Knud og Nils, Michael og Christoffer, Carsten, Orla og Ragnhild, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

SE BILLEDER FRA DAGEN

SE VIDEO FRA DAGEN

LIDT MERE VIDEO FRA DAGEN


I 2009 på Bededag d. 8. maj var der igen morgenmøn-string hos Knud, inden folket kørte til P-pladsen ved Stanghede. Herfra bevægede vi os til fods ud på den farefulde færd, over Stanghedes åbne vidder, mod mindestenen for den Meterologiske Ballonstation. Inskriptionen på stenen lyder: "Station Franco-Scandinavia de sondages arienens de Hald 1902-03".Vel ankommet til stenen, trods utallige angreb fra olme væddere, blev der indtaget lidt væske inden folket drog videre mod "Humlehuset". Her blev depoterne igen fyldt op inden afgangen mod Niels Bugges Kro. Her beså vi dæmningen til mølledammen, bygget af Knuds far efter en sammenstyrtning pga. uvejr i 1948. Den flotte tur op gennem Troldeslugten bragte os tilbage til bilerne i Stanghede. Efter den obligatoriske frokost på Egeskovvej, var det til alles overraskelse Kaj Juhl Jørgensen der om eftermiddagen viste rundt i Hald Ege Samlingen. Denne Bededag deltog:

Michael, Berit og Cleo, Knud og Thor, Niels og Sølvi, Carsten, Orla og Ragnhild, Søren, Birgitte, Martin og Jens, Bent og Wivvie, Ellen, Anne, Henrik og Polle. 

SE BERIT og POLLES BILLEDER FRA DAGEN


SE THORS BILLEDER FRA DAGEN

I 2010 var Bededagen igen flyttet, denne gang til Kr. Himmelfartsdag d. 13. maj, en bidende kold forårsdag.

Efter morgenmønstringen mødtes vi alle ved det gode skib Margrethe den 2. ved Salonsøen i Viborg.

De tre "gamle" fru Ladegaard, fru Dollerup og fru Christensen var inviteret med på sejlturen, heldigvis havde vi et par tæpper så de tre ældre damer ikke frøs alt for meget. Søren og Birgitte havde et par gæster med og forlod Bededagsfolket efter sejlturen. Endvidere var Camilla og hendes tre drenge med.

Efter den kolde, men flotte, tur rundt på Viborgsøerne, blev den klassiske frokost indtaget på Egeskovvej 18.

Deltagerne var foruden de allerede nævnte:

Michael, Berit og Christoffer, Knud og Thor, Niels og Sølvi, Carsten, Orla og Ragnhild, Poul og Inga, Bent og Wivvie, Ellen, Anne, Henrik og Polle.

Ud på eftermiddagen dukkede Berits søster Randi og hendes mand Finn op og de deltog i aftenmåltidet.

SE POLLES BILLEDER FRA DAGEN

SE THORS BILLEDER FRA DAGEN

I 2011 faldt Bededag på fredag d. 20. maj og da dagen nu igen blev afholdt på dagen var vejret jo dejligt. Morgenmønstringen blev holdt hos Knud på Trinbrætvej 12. Herefter kørte vi ned og parkerede ved Hald Hovedgård og begyndte gåturen med besigtigelsen af DE FEM HALDER. Vi havde et par dejlige informative timer, inden frokosten skulle indtages på Egeskovvej.

Der blev spillet bordtennis om eftermiddagen og vi nåede også den obligatoriske Kirkegårdstur.

Deltagerne denne dag var:

Michael, Berit, Christoffer og Cleo, Orla og Ragnhild, Poul og Inga, Søren og Birgitte, Knud, Ellen, Anne, Henrik og Polle. 

SE BILLEDER FRA DAGEN

I 2012 faldt Bededag på fredag d. 4 maj, dagen før Sølvi's fødselsdag. Derfor fik hun og Niels lov til at revolutionere Bededagsarrangementerne. Når Giro d' Italia kan flytte til Herning, ja så kan Bededagsarrangementet vel også flytte til Lille Risager ved Vesterlund. Som sagt så gjort.

Morgenmønstring, frokost, aftensmad, whisky-smagning og fødselsdagssang for Sølvi, foregik på Risagervej 2.

Efter morgenmønstringen blev vi fragtet ud til Gudenåens udspring. Straks vi var der "sprang Sølvi ud", hvilket overraskede Niels en del. Vi beså badebassinerne, Skjernåens udspring og havde en fantastisk vandring gennem dybe skove og på farlige stier langs Rørbæk Sø. Trætte og udmattede nåede vi tilbage til Risagervej 2, derfor bekom frokosten os vel. Selv Orla havde kræfter til lidt fodbold ud på eftermiddagen.

Sølvi og Niels diskede op med dejlig aftensmad og senere var der whiskysmagning på programmet. Klokken 24.00 blev der sunget for Sølvi. Tak for en dejlig dag. Hovedparten af de nedenstående deltagere overnattede:

Niels og Sølvi, Carsten, Knud, Nils, Poul og Inga, Bent og Wivvie, Søren og Birgitte, Orla og Ragnhild, Ellen og Polle.

SE POLLE OG SØRENS BILLEDER FRA DAGENSE THORS BILLEDER FRA DAGEN

I 2013 faldt Bededag på fredag d. 26. april. Morgen- mønstringen blev holdt på Nymarksvej 14 i Viborg hos Orla og Ragnhild. Når Sølvi og Niels kunne få lov, ja så kunne Orla og Ragnhild vel også. Efter det dejlige morgentaffel skulle Vestervang Skole besøges. Folket var imponerede over den flotte og pladsrige skole. Derefter blev det til et kig ind af vinduerne til det nye Rådhus, samt lidt bilkørsel rundt i Viborg inden frokosten skulle indtages på Egeskovvej 18. Alle traditioner blev holdt i hævd: Fodtennis - bordtennis - drikke øl og slikke lidt sol på terrassen - kirkegårdsbesøg. Endnu en dejlig dag med deltagelse af:

Michael, Berit og Christoffer, Orla og Ragnhild, Poul og Inga, Birgitte, Knud, Nils, Niels og Sølvi, Carsten, Jens, Ellen, Anne, Henrik og Polle. 

SE POLLES BILLEDER FRA DAGEN


SE BERITS BILLEDER FRA DAGEN

I 2014 på Bededag d. 16. maj morgenmønstrede vi på Lundø, nærmere bestemt i Ladegaard familiens sommerhus på Jelsevej 403. 

For mange af os var gensynsglæden stor, da sommerhuset ikke var set i mange år og slet ikke tilbygningen. Efter morgentaflet hoppede de "seje" (Niels, Sølvi, Ragnhild, Orla og Polle) på deres cykler og kørte de 37 km. til Egeskovvej 18 i Hald Ege. De "mindre seje" gik en tur, langs den smukke Limfjord, ud til Jelse Odde og tog herefter bilerne til Hald Ege.

I Half Oak City blev den gode traditionelle, af deltagerne(Michael og Berit, Orla og Ragnhild, Inga og Poul, Bent og Wivvie, Nils(se hans billeder fra dagen), Knud, Niels og Sølvi, Carsten og Birgitte, Ellen og Polle) medbragte, frokost indtaget, kirkegården besigtiget, Michael banket af Niels i bordtennis, hygget i solen i haven - jo alt var som det skulle være - og dog - vi manglede Søren, han var i Bosnien.

Se Polles billeder fra dagen

I 2015 på Bededag d. 1. maj morgenmønstrede vi igen på Trinbrætvej 12 hos Knud, der som sædvanlig diskede op med rundstykker, ost, kaffe og en enkelt til halsen. Efter morgentaflet kørte vi ud til Kongeshus Kro, hvor vi besøgte det fine lille museum der er indrettet i forbindelse med Kroen. Derefter kørte vi hen til det flotte udsigtstårn, som blev besigtiget og efterfølgende blev der vandret i Mindedalen. Den traditionelle frokost blev indtaget på Egeskovvej 18 og selvfølgelig var vi også på kirkegården. Alt var desværre ikke helt som det skulle være, da vi manglede Søren og Birgitte og Bent og Wivvie. De var til konfirmation på Sjælland.

SE Thors billeder fra dagen

Se Berits billeder fra dagen.

Se Polles billeder fra dagen.


I 2016 på Bededag den 22. april morgenmønstrede vi  på Trinbrætvej 12 hos Knud, der som sædvanlig diskede op med et godt morgentaffel og lidt til halsen.

Efter taflet begav folket sig til fods mod Guleærtestenen i den sydlige ende af Hald Ege Langskov. Knud valgte dog at køre i bil. Efter besigtigelsen af stenen blev mosen besøgt inden hjemturen til Egeskovvej 18, hvor værtsparret diskede op med frokost.

Kirkegården blev traditionen tro besøgt, inden solens sidste stråler blev nydt i haven på Egeskovvej.

Deltagerne dette år var: Niels og Sølvi, Orla og Ragnhild, Bent og Wivvie, Inga og Poul, Nils og Knud, Carsten og Michael og Ellen og Polle. Vi manglede kun Berit for at være fuldtallige.

Se Thors billeder fra dagen


Se Knuds og Polles billeder fra dagen.


Bededag i 2017 blev flyttet fra fredag d. 12. maj til lørdag d. 13. maj, da Dollerup'erne skulle til stor fødselsdag om fredagen.

Morgenmønstringen blev som sædvanlig afholdt hos Knud på Trinbrætvej 12.

Efter morgentaflet drog Bededagsfolket afsted til fods via halbyggeriet ved skolen og Skytteholmen mod Birgittelyst Kro, hvor frokosten blev indtaget.

Knud tog bilen og sørgede for pauseøl ved Skytteholmen.

Efter gensynet med kroen, gik turen tilbage til Hald Ege.

Hald Ege Samlingen blev besigtiget, samt de nye info-tavler langs Videbechs Allé og selvfølgelig blev kirkegården besøgt.

Aftensmaden var et orgie i fisk og skaldyr.

Nils foretrak whisky i Skotland og Orla kulden i Thule i Grønland, men ellers var Bededagsfolket fuldtalligt.


Se Sørens billeder fra dagen


Se Polles billeder fra dagen

Bededag i 2018 blev afholdt på dagen d. 27. april.

Vi mødtes til morgentaffel, som Carsten og Knud stod for, på sØnæs ved Søndersø i Vborg.

Efter taflet blev de forskellige udfordringer med at undgå våde fødder afprøvet.

Efter lidt kørsel i Viborg, hvor b.la. den nye vej langs perron 1 ved Banegården blev vist frem, ankom vi til Egeskovvej 18.

Den sædvanlige sammenskudsfrokost blev indtaget og i det nogenlunde, men lidt kølige, forårsvejr blev haven og det netop opførte orangeri indtaget.

Kirkegården blev som sædvanlig inspiceret inden aftenmåltidet, som denne gang var minestrone-suppe, skulle indtages.

For første gang i flere år var der ingen afbud, så: Orla og Ragnhild, Nils, Knud, Carsten, Michael og Berit, Sølvi og Niels, Inga og Poul, Wivvie og Bent, Søren og Birgitte, samt Ellen og Polle deltog.


Se Nils' og Polles billeder fra dagen

Bededag i 2019 blev afholdt på dagen, d. 17. maj, på Fanø hos Nils Thorlund.

Vi mødtes til kaffe/te på O. C. Hammersvej 4 kl. 11.00. Da næsten alle var arriveret begav vi os afsted mod Fanø Bryghus. Undervejs blev Nordbys kirkegård og kirke beset. På kirkegården mindedes vi Helga ved hendes grav. Poul og Inga stødte nu til og henne i Bryghuset flød øllet.

Tilbage på O.C. Hammersvej blev den sædvanlige sammenskudsfrokost indtaget. Knud blev mindet flere gange og undervejs indkom en SMS fra Troels og Lisbeth med en hilsen til Bededagsfolket og meddelelsen om, at Knuds aske ville blive spredt i Hald Sø den efterfølgende dag: Lørdag d. 18. maj.

En rigtig god og hyggelig eftermiddag blev afsluttet med Thors gode suppe og folket kunne nu begive sig  mod REALEN til nostalgisk koncert med Beefeaters.

Billederne nedenfor fortæller hvis alt om den fantastiske aften vi havde med den gode bluesmusik. 

Der var desværre afbud fra Carsten og Orla og Ragnhild deltog i Valdemars konfirmation, men Nils, Michael og Berit, Inga og Poul, Niels og Sølvi, Wivvie og Bent, Søren og Birgitte, samt Ellen og Polle deltog.


Se Nils' billeder fra dagen og Pouls video.


Se Polles billeder fra Bededagene.


Se ALLE Sørens billeder fra dagene.

Bededag i 2020 blev ikke  afholdt på dagen pga. corona-udbruddet og dermed et forsamlingsforbud for grupper på over 10 personer. I stedet blev fredag d. 21. aug. valgt.

Dagen startede med morgenmønstring på Egeskovvej. Det foregik indendørs, da vejret var gråt og køligt. Kl. 11.30 drog folket afsted mod dagens udflugtsmål Hærvejsbroen og Viborg midtby.

Vel ankommet blev broen/broerne besigtiget og gennem forskellige ruter gik Bededagsfolket i grupper gennem byen til næste mål: Frokosten på Restaurant ROD

Undervejs brød solen igennem skydækket og resten af dagen/aftenen havde vi et skønt sensommervejr.

Tilbage i Hald Ege blev der serveret kaffe/te og kage i Polles nyindkøbte telt. En stort anlagt Stigegolf turnering blev herefter startet med holdene:

Hold A: Wivvie - Ragnhild - Polle

Hold B: Orla - Berit - Birgitte

Hold C: Michael - Inga - Søren

Hold D: Niels - Ellen - Bent

Hold E: Poul - Sølvi - Thor

Efter nogle drabelige indledende kampe stod den spændende finale mellem holdene C og D.

Efter ordinær spilletid var stillingen 19-19 og man måtte ud i tiebreak. Her var hold C bedst og til højre kan I se de glade vindere, hvor specielt Michael og Søren er helt overstadige.

Herefter blev kirkegården, tradition tro, besøgt, først af mændene og siden af kvinderne.

Efter aftensmaden, som var Ellens gode gullashsuppe, fortsatte hyggen i telten til hen mod midnatstide. Deltagerne dette år kan ses af ovenstående.


Se Nils' billeder fra dagen


Se Sørens billeder fra dagen

Heller ikke i 2021 kunne bededagsarrangementet afholdes på dagen, d. 30. april, pga. Corona, men blev i stedet afholdt d. 3. juli.

Efter morgenmønstringen beviste Polle hvorfor "De røde barakker" er her og hvorfor Hald Ege er her og endelig hvorfor Søren og han selv er her. Det skyldes udelukkende, at Danmark tabte krigen i 1864, at der var en 1. verdenskrig og Tyskland besatte Danmark under 2. verdenskrig. Efterfølgende så vi billeder af af os alle i en noget yngre udgave.

Vejret var desværre efterårsagtigt, men vi holdt lige temperaturen over de 20 grader i teltet.

I år medbragte Bededagsfolket ikke selv en frokostret, i stedet betalte alle 150,-kr. for en udmærket 6 retters takeawaymenu fra Viborg golfklubs restaurant. Spisningen trak ud og den stort anlagte stigegolfturnering: "Pigerne mod drengene" måtte udsættes til næste år, for vi jo måtte nå kirkegården inden fodboldkampen: Trekkiet - Dan-mark kl. 18.00. Vi vandt heldigvis 2-1 og aftenen var reddet. 

Aftenens måltid bestod af Ellens gode hjemmelavede aspargessuppe med kødboller, samt, til de kunne, en grillstegt pølse.

Desværre var Bent og Wivvie forhindrede i at deltage pga. besøg på Bornholm og Carsten ønsker ikke at deltage mere, så dagens deltagere var: Nils, Berit og Michael, Søren og Birgitte, Inga og Poul, Orla og Ragnhild, Sølvi og Niel, samt Ellen og Polle.


Se Sørens og Polles billeder fra dagen.


Se Nils' billeder fra dagen

Bededagsarrangementet i 2022 blev afholdt om lørdagen d. 14. maj, dagen efter Bededag. 

Der var morgenmønstring på Egeskov 18 i Hald Ege. Efter morgentaflet begav folket sig til Finderup Kirke og kirkegård, som blev besigtiget (se billederne).

Dernæst var det mindestenen for Erik d. 5. Glipping og "Paradiset", en gammel studefold i det militæreområde vest for Finderup, som blev besøgt.

Den historiske tur sluttede på Mønsted Kirkegård, hvor teksten på mindepladen for bondeplageren Hans Rosborg lyder:

"Stat stille her ved denne grav.

Her hviler Hans Rosborgs bene.

Men hvor den arme sjæl blev af,

Det kun ved Gud alene."

Endvidere så vi gravstenen for Tordenskjolds tjener Christen Cold, der som tak for at bringe liget hjem til Danmark, efter Tordensskjolds død i duellen mod oberts von Holstein, blev udnævnt til herredsfoged for Fjends Herred.

Frokosten blev indtaget på Latinerly i Viborg og derefter blev traditionerne holdt i hævd i Hald Ege sluttende, hen på aftenen, med Ellens gode gulaschsuppe.

Desværre var Bent og Wivvie forhindrede i at deltage pga. konfirmation på sjælland, men Nils, Michael og Berit, Inga og Poul, Niels og Sølvi, Ragnhild og Orla, Søren og Birgitte, samt Ellen og Polle deltog.


Se Poul og Polles billeder fra dagen.


Se Sørens billeder fra dagen.Bededagsarrangementet i 2023 blev afholdt om lørdagen d. 6. maj, dagen efter den sidste officielle Bededag.

Nils var ankommet om aftenen d. 5. maj og undgik dermed, at skulle tidligt op om lørdagen for at nå morgenmønstringen kl. 10.00 på Egeskov 18 i Hald Ege. Efter morgentaflet begav folket sig til Viborg Domkirke, hvor min tidligere kollega Ole Birch viste os rundt.

Frokosten blev indtaget på Cafè Morville. Vel hjemme i Hald Ege trakterede fødselsdagsbarnet Berit med dejlig lagkage og gode hjemmelavede muffins til kaffen. Den gamle del af Hald Ege og kirkegården blev som sædvanlig beset. Niels og Polle åbnede 40-50 østers, som blev nydt sammen med champagne inden Ellens berømte gulaschsuppe kom på bordet.

For en gangs skyld var hele bededagsfolket til stede d.v.s. Nils, Inga og Poul, Niels og Sølvi, Bent og Wivvie, Birgitte og Søren, Michael og Berit, Ragnhild og Orla, Ellen og Polle.


Se Pouls billeder fra dagen.


Se Bents billeder fra dagen.


Se Nils' billeder fra dagen.


Se ALLE Sørens billeder fra dagen.


Se Sølvis billeder fra dagen.


Bededagsarrangementet i 2024 blev afholdt på selve Bededagen fredag d. 26. april. Regeringen skal ikke komme og belære os om, at der ikke mere er en Bededag.

Igen i år mødte hele bededagsbesætningen op: Nils, Inga og Poul, Niels og Sølvi, Bent og Wivvie, Birgitte og Søren, Michael og Berit, Ragnhild og Orla, Ellen og Polle. Dog arriverede Michael først til middag, da han endnu ikke er pensionist og derfor arbejdsramt.

Morgenmønstringen på Egeskovvej 18 i Hald Ege var med varme hveder og andet godt brød, dertil forskelige oste og rullepølse.

Derefter kørte vi til "De fem halder". En yngre udgave af Frederik Schinkel fortalte og viste rundt.

Desværre var vejret koldt og blæsende, ja det var dårligste vejr vi har oplevet på en Bededag, derfor var det godt, at komme hjem til smørrebrødet i de varme stuer på Egeskovvej.

En rundtur i det "Gamle" Hald Ege viste de forandringer der er sket, med husnedrivninger og husbyggerier, de seneste år.

Kirkegården blev som sædvanlig besøgt, inden vi sluttede dagen, i år ikke med suppe, men derimod med et dejligt ostebord.


Sørens billeder fra dagen.


Se nogle af de andres billeder fra dagen.
Et af de få billeder fra Sct. Hans på Fanø i 1979.

Thor (Nils) i 1970

Tre flotte fyr i 1989 (Niels, Polle og Knud).

Initiativtageren i 1989: Knud

Billedet er fra omkring 1973

Den anden initiativtager i 1989: Polle

Billedet er taget i 1973.

Bededag d. 25.april 1997. Man aner Poul bag Orla, Knud, Inga, Wivvie, Søren, Ragnhild og Bent.

Der er ølpause i fodboldkampen d. 30. april 1999. Thor er politisk korrekt påklædt.

Deltagerne i den drabelige kanosejlads på Gudenåen d. 19. maj 2000 (Ellen tager billedet og Martin er forsvundet?)

Kanalen mellem Hald Sø og Non Mølle forceres af Carsten, Niels og Astrid d. 11. maj 2001.

3 søde Bededagspiger i 2002

En stolt Anne Naur i 2003

En stolt Henrik Naur i 2004

Orla "Price" Nielsen i køkkenet i 2005

Trinbrætvej 12 i 2006 "Bededagspigerne"

En stolt motorcykel ejer.

Se mig på denne "store" Suzuki

Nogle af Bededagsdrengene f.v.: Knud, Niels, Carsten og Thor i 2009.

Camilla med den mindste Alfred, Ellen, Inga, Sølvi, Birgitte og hendes gæster, samt Henrik, Anne og Christoffer i 2010. 

De 3 "gamle" var også med på sejladsen i 2010

Birgitte og Inga på Bispens Hald i 2011

Den "vilde" Poul bestiger et træ i 2011

Sølvi "springer ud" i 2012

Godt at Bededagsfolket ikke er svagtgående

og har små børn. Fra turen ved Rørbæk Sø i 2012.

Niels banker endnu en gang Michael i bord-

tennis i 2013

Knud tegner og fortæller om familiens sommerhus på Lundø i 2014.

Orla tegner og fortæller ved museet på Kongenshus Kro 1. maj 2015.

Polle ligger ved sin elskede Guleærtesten d. 22. april i 2016.

Øverst: Bededagsfolket uden Orla og Thor på plads ved Skytteholmen i 2017.

Nederst: Niels åbner frisk landene østers fra Venø.

Her ses Orla og Ellen i en samarbejdsøvelse, hvor der ikke skal vippes ret meget før fødderne bliver våde.

Så er der skænket op i glassene på Fanø Bryghus i det gamle elværk i Nordby.

Nils sidder tilbagelænet, med cerutten strittende i venstre hånd, og lytter til Søren under osteindtagelsen til frokosten i residensen på O.C. Hammersvej 4 i 2019.

Beefeaters på scenen i Realen

Hygge i teltet

Vinderholdet af stigegolf turneringen d. 21. aug. 2020: Inga og to overkåde personer

Tilbagelænet ser Bededagsfolket på turen ad Memory Lane den 3. juli 2021

Se Sølvis fine bukser ved Søren og Polles oldeforældres gravsten på Finderup Kirkegård..

Den yndige og søde fødselar med det flotte diadem.

Den knælende fødselar i krypten.

Champagne og østers.

En ældre mand ved Lindetræerne på Hald.

Kirken blev  besøgt i 2024.

Fortsættes..........

                                   Polle

Siden er opdateret d. 4. april 2024.

Historien: